Akcija LC Libertas - Dubrovnik "Uskrs 2017"

LC Libertas upravo je realizirao svoju tradicionalnu humanitarnu akciju 'Uskrs 2017'

Ove godine naša humanitarna aktivnost se odnosila na Dom za djecu Maslina, Dubrovnik. Kako je Dom upravo adaptirao nekoliko smještajnih jedinica za svoje muške štićenike, pokazala se potreba za strojem za pranje rublja. Tako je Lions klub Libertas donirao stroj marke 'Gorenje' te smo dana 29. ožujka 2017. organizirali posjetu. U posjeti je bilo 5 članova LC Libertas na čelu s predsjednikom Franom Herendijom.

Djeci su uručeni prigodni pokloni za Uskrs a članica LC Libertas Irja Jerković, inače autorica knjige Novogodišnja čarolija (koja je tiskana kao taktilna slikovnica za slijepe) i voditeljica Knjižnice u OŠ Mokošica, djeci je donijela i svoj poseban dan: unikatno uskršnje jaje samo za djecu Doma Maslina koje je ukrašeno osušenim  biljkama. 'Lovor, maslina, bor, bijelo cvijeće, trnje te morska sol – sve su to simboli života' rekla je Irja u vrlo emotivnoj prezentaciji svoga poklona a djeca ju pažljivo slušala i na kraju oduševljeno zapljeska i zahvalila. Nadalje, Irja je ravnateljici Doma Maslina poklonila  svoj edukativni crtani film na CD-u koji djecu potiče na čitanje i ljubav prema knjizi a koji je izradila za Knjižnicu Osnovne škole Mokošica, Dubrovnik.

U ugodnome druženje s ravnateljicom gospođom Ilianom Stojanović, njezinim suradnicima i djecom proveli smo nekoliko sati.

 

 

za LC LIBERTAS DUBROVNIK:

Marija Šebalj, tajnica

Video: 
See video
Galerija: