Akcija1200 ruku – 1200 poklona - Lionsi LC Zadar s djecom iz disfunkcionalnih obitelji

1200 ruku – 1200 poklona

Zadrani s djecom iz disfunkcionalnih obitelji

U subotu, 17.12. zadarski su Lionsi, uključujući se u akciju „1200 ruku – 1200 poklona“, posjetili Dom za odgoj djece i mladeži u Zadru. Predvođeni predsjednikom kluba Tonćom Jerakom odnijeli su korisnicima usluga tog doma prigodne darove i predblagdanske „dječje radosti“. Neko su vrijeme proveli u razgovoru s ravnateljicom doma Ljiljanom Šarić i onima hrabrijima koji ne bježe od nepoznatih i voljni su s njima podijeliti dio svoje životne priče.

Riječ je o domu koji skrbi o djeci iz disfunkcionalnih obitelji, njih čak stotinjak iz cijele Hrvatske. U trajnom boravku je njih 14, u dobi od 10 do 19 godina i upravo su se s nekim od njih tom prigodom Lionsi susreli. Ostali koriste usluge doma u dnevnom ili poludnevnom boravku.

Lions klub Zadar, inače, već tri godine plaća police životnog osiguranja za dvoje štićenika tog doma kako bi im, u trenutku  kad ga budu morali napustiti, osigurali minimalna sredstva potrebna za početak novog života. U prilično dirljivom i punom emocija susretu, Lionsi su svim štićenicima doma poželjeli sretne blagdane i puno sreće u daljnjem životu.

Galerija: