Održano obilježavanje 30 godina rada i djelovanja LC Dubrovnik – Sveti Vlaho i Lionsa Hrvatske putem aplikacije Zoom

Održano obilježavanje 30 godina rada i djelovanja LC Dubrovnik – Sveti Vlaho i Lionsa Hrvatske putem aplikacije Zoom

Jučer sa početkom u 20 sati putem aplikacije Zoom održano je Obilježavanje 30. godina od osnivanja i djelovanja LC Dubrovnik - Sveti Vlaho i Lionsa Hrvatske. Nakon izvođenja himni  Etički kodeks Lionsa pročitala je  Dragana Moravec, tajnica LC Sveti Vlaho, a nakon toga tajnik kabineta D-126 Zlatko Janković Miloš kao moderator ove svečanosti pozdravio je sve prisutne, a posebno Guvernericu D-126 Hrvatska Vinku Mitrović, sve prisutne  PDG-e u D-126, članove Kabineta Guvernerice u LG 20./21., članove LC Dubrovnik Sveti Vlaho na čelu sa predsjednicom Dolores Aleksić, te prisutne goste iz drugih bratskih distrikta Danila Tomšiča Guvernera D-129 Slovenija, Marjana Taleva Guvernera D-132 Sjeverna Makedonija i Predsjednicu Zone BIH-a Edinu Džomba za BIH-a.

Nakon toga naši dragi gosti su uzeli riječ i pozdravili sve prisutne i čestitali ovu značajnu obljetnicu Sv.Vlaha i Distrikta 126 i zaželjeli još puno uspješnih godina djelovanja na radost potrebitih.

Nakon toga Guvernerica D-126 Hrvatska Vinka Mitrović  je u nadahnutom govoru dala presjek  o djelovanju Lionsa Hrvatske kroz  30.god  i 26. god. postojanja našeg distrikta te se prisjetila mnogih Lionsa koji su dali svoj doprinos našim klubovima i distriktu, a posebno je spomenula dva Guvernera koji su preminuli Jusufa Šehanovića i Borbena Uglešića i odala im počast.

 Zatim se osvrnula na mnoge distriktrualne akcije i njihov značaj u aktivnostima distrikta kao i mnogobrojne projekte koje smo realizirali u suradnji sa LCIF-om u iznosu od oko 500.000 USD. Na kraju je čestitala članovima Sv.Vlaha njihovu obljetnicu i  nazdravila Sv.Vlahu i svim Lionsima Hrvatske.

Dolores Aleksić predsjednica LC Dubrovnik Sveti Vlaho je govorila o 30. g. rada i djelovanja Sv. Vlaha, o njegovoj bogatoj prošlosti , sadašnjosti i budućnosti u kojoj je Sv.Vlaho dao puno toga dobroga potrebitima njihovog grada i Distrikta i obećala da će još puno godina to činiti. Zatim je Vesna Čučić charter member Sv. Vlaha govorila u kojim je uvjetima osnovan Sv.Vlaho i  kako je to bilo prije 30 godina.

PDG Ivica Jakić prvi Guverner Distrikta 126 Hrvatska je govorio kako je osnivan Distrikt  i kako smo u još ratnim okolnostima na konvenciji u Seulu iz provizornog distrikta dobili status punopravnog distrikt od strane LCI.

PDG Šimo Nevidal je zatim ispričao kako je to bilo u Dubrovniku na osnivanju Distrikta , koji su klubovi bili prisutni i tko su bili potpisnici zahtjeva za osnivanje distrikta prema LCI.

Za vrijeme trajanja obraćanja prethodnih dužnosnika vrtjele su se prezentacije na kojima su prikazane slike svih dosadašnjih Guvernera, iz aktivnosti distrikta i klubova, sa osnivanja distrikta kao i iz aktivnosti Sv.Vlaha.

Zatim nas je predsjednik komisije za članstvo Sv.Vlaha, Boro Aleksić upoznao sa novim članovima LC Sveti Vlaho i to Nada Hrvatin čiji je sponzor Brigita Masle i  Tonko Smokvina čiji je sponzor Lucija Perojević. Nove članove su predstavili njihovi sponzori u superlativima, što je garancija da je Sv. Vlaho dobio dva izvrsna nova člana.Čestitamo.

Na kraju su svi prisutni imali priliku čestitati ove jubileje Sv.Vlaha i Distriktu, a riječ su uzeli PDG-i Branko Dragičević, Matko Vetma, Darko Angebrandt, Dražen Melčić, Darko Ćuruvija,Sanja Paprenjak, zatim aktualni dužnosnici distrikta Alek Konić,Robert Vulić,Vesna Boinović-Grubić,Frano Mika, Ilijana Palčec, Zlatko Janković-Miloš, a završnu riječ je održala DG Vinka Mitrović i zaključila ovu svečanost koja je iako održana preko Zoom-a protekla u izuzetno svečanom tonu i sa puno pozitivnih emocija i obećanja da Ostajemo zajedno.

 

Galerija: