LIONS CLUB OSIJEK NAGRADE NAJBOLJIM STUDENTIMA OSJEČKOGA SVEUČILIŠTA

LIONS CLUB OSIJEK

NAGRADE NAJBOLJIM STUDENTIMA OSJEČKOGA SVEUČILIŠTA

Po 21. puta i uoči ovogodišnjih Božićnih blagdana članovi Lions cluba Osijek nagradili su najbolje studente sa svih 17 sastavnica Sveučilišta „Josipa Jurja Strossmayera“. Nagrade studentima uz Lions club Osijek, podijelili su studentima Katoličkog bogoslovnog fakulteta, odnosno Strojarskog fakulteta članovi LC Đakovo i LC Slavonski Brod. Svečanost je, već po tradiciji, održana u auli Rektorata osječkoga Sveučilišta, a uz rektora Sveučilišta „J.J.Strossmayera“ prof.dr. Željka Turkalja, nazočili su i 1. viceguverner našega Distrikta Mladen Kajganić, te pastguverneri iz kluba domaćina Antun Tucak, Šime Nevidal i Radoslav Galić, kao i Nada Arbanas, te predsjednica Regije „Istok“ Irena Galić.

U pozdravnoj riječi PDG Radoslav Galić je u ime LC Osijek istakao važnost stožerne akcije ovoga Kluba, naglasivši da je to i početna akcija u obilježavanju 25. obljetnice Lions cluba Osijek, koja će službeno biti obilježena krajem travnja 2017. godine. Također je istakao kako se ova aktivnost rodila prije 21 godinu kao rezultat prepoznavanja potrebe stimuliranja budućih akademskih građana, koji bi trebali u budućnosti biti nositelji razvoja u ovom dijelu naše domovine.

Prvi viceguverner Mladen Kajganić pozdravio je skup u ime Kabineta guvernera i čestitato članovima Lions cluba Osijek na ovoj tradicionalnoj iznimno uspješnoj aktivnosti, poželjevši da tako nastave i u budućnosti, uz niz drugih svojih zapaženih humanitarnih aktivnosti.

U obraćanju skupu prof.dr. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta, u nadahnutom govoru posebno se zahvalio u ime osječke akademske zajednice članovima Lions cluba Osijek na nadasve uspješnoj suradnji tijekom više od dva desetljeća. Zanimljiva je njegova konstatcija kako je u tom razdoblju usporedno raslo i napredovalo Sveučilišta „J.J.Strossmayera“ s jedne strane i osječki lajonizam predvođen Lions clubom Osijeek. Valja istaći da su lionsi ovoga kluba u rečenom razdoblju nagradili više od 350 studenata ovoga Sveučilišta, od kojih je veliki dio ostvario vrlo zapažene karijere ne samo u slavonsko-baranjskoj regiji, nego i u čitavoj Hrvatskoj, pa i u inozemstvu.

Na kraju, spomenimo i ovogodišnje laureate: Iva Pavlović, studentica Ekonomskog fakulteta, Kristijan Šimenić, student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Nikolina Pejičić, studentica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Mirjana Marković, studentica Filozofskog fakultet, Kristina Strukar, studentica Građevinskog fakulteta, Domagoj Buljan, student Medicinskog fakulteta, Jurica Šeput, student Poljoprivrednog fakulteta, Sanela Homolka, studentica Pravnog fakulteta, Ana-Marija Cikoš, studentica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Josip Barišić, student Umjetničke akademije, Ana Petek, studentica Odjela za biologiju, Ivana Alerić, studentica Odjela za fiziku, Ivana Živković, studentica Odjela za kemiju, Anamarija Ljubek, studentica Odjela za kulturologiju, Una Radojičić, studentica Odjela za matematiku, Dinko Glavaš, student Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i Stjepan Dautović, student Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu. – š.

Galerija: