U organizaciji LC Poreč u galeriji Galija otvorena 4.Likovna izložba učenika osnovnih i srednjih škola

U organizaciji LC Poreč u galeriji Galija otvorena 4.Likovna izložba učenika osnovnih i srednjih škola
 
Jučer je u galeriji Galija u Poreču otvorena Likovna izložba učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji LC Poreč. Izložbu je otvorila Snježana Gutbier-Vidović predsjednica Lc Poreč.
Četvrti  Likovni natječaj učenika srednjih i osnovnih škola Istre - LCLIN 4 – pod nazivom „Boje proljeća“ u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč je bio otvoren od 15. 01. do 15. 03. 2019. Godine, a otvaranjem izložbe je doživio svoj najsvečaniji čin.
 Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu grada, prijateljstva između istarskih gradova i potakne mlade za sudjelovanjem u radu humanitarnih organizacija.
Mislimo da su Lionsi Poreča u svemu tome uspjeli. To se vidjelo i sinoć po velikom odazivu djece i njihovih roditelja na samom otvaranju, ali i po komentarima prisutnih da je ovo hvale vrijedna akcija jer je poticanja mladih na kreativan rad i stvaralaštvo premalo i zato je ova izložba pobudila veliki interes.
Veliki interes je vladao i za radovima učenika koji su ove godine bili izuzetno kvalitetni i već je nekolicina rezervirana za otkup i završit će zbirkama naših Porečana.
Na natječaj su se odazvali učenici iz 9 škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, OŠ Vladimira Nazora Pazin, SŠ Mate Balote Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida Poreč, OŠ Tar – Vabriga, OŠ Novigrad i OŠ Vladimira Nazora Vrsar. 
Stručni žiri Lions Cluba Poreč, u sastavu: Snježana Vidović, Wolfgang Eller i Marija Marjanović je i ovaj put birao u dvije kategorije. Zadatak nije bio nimalo lagan, jer je od svih pristiglih radova trebalo izabrati 6 kojima se dodjeljuju nagrade. 
U 1. Kategoriji (srednjoškolci i osmi razredi) žiri je od 18 pristiglih radova, izabrao 3 rada koji su nagrađeni: 1. Nagrada (u vrijednosti od 1.000,00 kn) se dodjeljuje Thomasu Krebel (2.raz.) iz Jezične gimnazije SŠ Mate Balota Poreč, 2. Nagrada (u vrijednosti od 750,00kn) se dodjeljuje Luciji Liović (8.raz.) iz OŠ V. Nazora Vrsar i 3. Nagrada (u vrijednosti od 500,00 kn) se dodjeljuje Leoni Ramljak (8.raz.) iz OŠ Tar - Vabriga.
U 2. Kategoriji  (osnovne škole 5. do 7. razreda), od pristiglih 29 radova umjesto 3 rada, priborom za slikanje se  nagrađuju 4 rada, zbog istog broja bodova. Nagrađeni su: Pia Kovačević (5.raz.) iz OŠ Vrsar, Noa Nefat  i Marta Hrvatin (oboje 5. raz.)  iz OŠ V. Nazora Pazin i Marin Štefanac (6.raz.) iz OŠ Finida Poreč.
Svi učesnici natječaja se nagrađuju prezentacijom radova na zajedničkoj izložbi.
Izložba će u Galeriji Galija na Trgu Joakima Rakovca br. 22 u Poreču, biti otvorena od 27.03. do 30.03. 2019, svaki dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.
Pozivamo sve zainteresirane sugrađane da obiđu izložbu i s obzirom da se slike prodaju  i da sve prikupljene donacije idu u korist škola nagrađenih učenika da zainteresirani dođu i kupe ponuđene slike.                                                                                                                    U umjetničkom dijelu otvaranja izložbe sudjelovali su učenici Umjetničke škole Poreč Vito Mendica, višestrukonagrađivani, učenik 3.raz. harmonike i Antonela Glavić, dobitnica Oskara znanja, pobjednica brojnih natjecanja, učenica 6. raz. harmonike, 
 
Galerija: