Povjerenstvo za razminiranje u OŠ Milka Cepelića u Vuki i u OŠ Mate Lovraka u Vladislavcima

Dana 13.12.2016.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ u Vuki i Vladislavcima, u Osječko - baranjskoj županiji.

Ovom akcijom, LC Beli Manastir s Povjerenstvom za razminiranje, nastavlja dobru suradnju sa HCR-om te se opet uključilo u Informiranje i edukaciju učenika o minskoj opasnosti.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Osijek - Goran Latković, LC Beli Manastir - Dubravko Krušarovski, MUP RH PU Osječko - baranjska, odsjek protueksplozijske zaštite - Janoš Salai, te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.

Tribini je prisustvovalo u Vaki 55 učenika I.- IV. razreda škole i njihove učiteljice, u Vladislavcima ukupno u 65 učenika I.- IV. razreda škole sa ravnateljicom Marijom Poje i učiteljicama.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog. Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, općinama Vuka i Vladislavci, te načini razminiranja i obilježavanja MSP-a.

Isto tako, prikazani su edukativni crtani filmovi s porukama o opasnostima od mina, a djeci posebno naglašeno da predstojeće blagdane provedu u ugodnom druženju i igri, bez upotrebe pirotehničkih sredstava.

Dubravko Krušarovski,Predsjednik Povjerenstva

 

 

Galerija: