Povjerenstvo za razminiranje D-126 - obilježen 22.4. Dan planeta zemlje i mjesec zaštite od mina

Povjerenstvo za razminiranje - obilježen 22.4. Dan planeta zemlje i mjesec zaštite od mina
 
Dana 26.4.2018.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u OŠ Tina Ujevića, u Osijeku, u Osječko - baranjskoj županiji. 
 
Ovom akcijom Povjerenstvo za razminiranje s Lions klubom Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju sa Hrvatskim centrom za razminiranje, te se uključilo u akciju HCR-a „Travanj - mjesec zaštite od mina” i u informiranje i edukaciju učenika o minskoj opasnosti. Istom prilikom obilježen je i Dan Planeta Zemlje, koji se inače obilježava 22.4.
 
Akciju su podržali i učestvovali u njoj Lions klub Beli Manastir, GD Crvenog križa Osijek te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok. Tribini je prisustvovalo cca 100 učenika III. - ih i V. - ih razreda škole.   
 
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika GD Crvenog križa Osijek, Ivana Elveđija i Dubravka Krušarovskog - predstavnika LC Beli Manastir te HCR-a, ujedno predsjednika povjerenstva za razminiranje u našem Distriktu. Održano je i kraće predavanje o značenju 22.4. Dana planeta Zemlje, o povijesti, o prvom predstavljanju ideje o obilježavanju dana Zemlje.
 
Slušateljima je predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, te gradu Osijeku, sa načinima obilježavanja minski sumnjivog područja i razminiranja. 
 
Prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku djecu su ostavljeni edukacijski leci, slike, crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.
 
Dubravko Krušarovski,predsjednik Povjerenstva
Galerija: