LC SPLIT POBJEDNIK 19. REGATE "JEDRIMA PROTIV DROGE" Čestitke posadi LC Split na osvojenom prvom mjestu na regati u Murteru!

LC SPLIT POBJEDNIK 19. REGATE "JEDRIMA PROTIV DROGE"

Čestitke posadi LC Split na osvojenom prvom mjestu na regati u Murteru! 

​U Murteru je 21. i 22. travnja 2017. godine održana 19. tradicionalna regata "Jedrima protiv droge" koju je utemeljio upravo Lions klub Split. Svake godine broj posada raste te je ove godine sudjelovalo rekordnih 40 posada iz Hrvatske i inozemstva (Italija, Njemačka, Slovenija, BIH, Srbija, Makedonija, Mađarska, Rumunjska). Regata, uz primarno humanitarni karakter, ima i veliki promidžbeni efekt jer mnoge strane posade prvi put posjećuju Hrvatsku. Vjerujemo da ih, uz samo jedrenje, impresioniraju i ljepote Dalmacije jer se sudionici rado vraćaju, a regatu preporučuju i svojim prijateljima. Posade su se natjecale u dvije kategorije s brodovima BAVARIJA 46 u tri regate, dvije navigacijske i jedna u trokut. Posada LC Split u sastavu Nataša i Pjero Zekan, Ivana i Robert Vulić, Mirela Krstulović, Nikša Prezzi i gosti iz LC Agram sa skiperom Tonijem Bulajom osvojila je dva prva mjesta (navigacijska i u trokut) i jedno drugo mjesto (navigacijska) te je apsolutni pobjednik ove regate. Premda je regatavanje u oba natjecateljska dana bilo je vrlo zahtjevno zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta  (hladnoća, jaka bura i tramontana), posada je odradila  odličan posao predano i disciplinirano slušajući naredbe iskusnog skipera Bulaje (olimpijac u klasi 470 Sidney).

Lajonsi i njihovi prijatelji nisu samo regatavali, nego su se i družili uz obilje pjesme i plesa. Regata je obilovala druženjem, pjesmom i plesom sudionika. Posebno zanimljiva bila je prva večer kada su neke inozemne posade prezentirale svoje tradicionalne kuhinje. Zadnjeg dana slavlju se pridružio i naš guverner Goran Šarić.  

Zadovoljni zbog pobjede naseg kluba, još jednom čestitamo pobjedničkoj posadi i s nestrpljenjem iščekujemo jubilarnu 20. regatu "Jedrima protiv droge".

 

Galerija: